Countour-meikki

Countour-meikki, eli kasvojen varjostus on ollut huikean iso trendi viimeaikoina. Kasvojen korostukseen sekä varjostukseen on lukemattomia erilaisia tuotteita, joilla voi saada ihmeitä aikaan. Parhaimmassa tapauksessa Countour-tekniikoilla voi luoda illuusion kapeammista kasvoista tai korkeammista poskipäistä.

Haasteiden kautta upeaan lopputulokseen

Helppoa kasvojen varjostaminen ei ole, mutta kun oikeat tekniikat oppii voi tällä tekniikalla saada kasvoista parhaassa tapauksessa linjakkaat ja kauniin malliset. Contour-tekniikalla kasvoille luodaan muotoja tummilla ja vaaleilla korostusväreillä. Tekniikka tarkoittaa kasvojen piirteiden muuttamista huomaamattomasti, eikä countour-meikkiä ole tarkoitettu huomattavaksi. Vaaleaa korostusväriä käytetään korostamaan esimerkiksi nenänvartta, nenänpäätä tai poskipäitä. Jopa huulten amorinkaareen sitä voi käyttää.

Huomioitavaa

Tärkeintä countour-meikin luomisessa on korostusvärien häivyttäminen. Jos niitä ei häivytä huolellisesti on lopputulos pahimmassa tapauksessa suttuisen näköinen. Korostesävyn valinnassa kannattaa myös olla tarkkana. Se ei koskaan saisi olla liian tumma omaan ihonväriin nähden. Silmien ympärillä käytettävä sävy ei taas saisi olla liian vaalea, muuten lopputulos voi näyttää liian keinotekoiselta. Kannattaa myös muistaa käyttää poskipunaa maltillisesti ja häivyttää myös se hyvin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen.

Satsata kannattaa myös hyvälaatuiseen countour-palettiin. Laatu maksaa hieman enemmän mutta jotta lopputulos olisi mahdollisimman huomaamaton ja luonnollinen kannattaa tuotteisiin investoida. Tärkeää countourin häivytyksen kannalta ovat myös hyvälaatuiset meikkisiveltimet. Jos countour-meikki on uusi tuttavuus, kannattaa kokeilu aloittaa varovasti ja pienillä määrillä tuotteita, jotta tekniikat oppii hyvin.