Miten valita omalle iholle sopivat ihonhoitotuotteet

Kaunis ja terve iho on kaiken A ja O. Kun kasvojen ihoa on hoidettu oikein ja se näyttää terveeltä, myös meikki asettuu kauniisti paikoilleen. Harvan aikuisen iho kuitenkin on virheetön. Tällöin ihonhoitotuotteiden merkitys korostuu. Mutta miten valita oikeat tuotteet juuri omalle iholle ja mitkä tuotteet ylipäänsä ovat tarpeellisia? Vinkkejä hyvien ihonhoitotuotteiden valintaan on monia. On syytä pitää mielessä että tuotteita vaihtaessa iholla kestää noin kaksi viikkoa totutella uusiin tuotteisiin. Ei siis kannattaa luovuttaa heti, jos ensin näyttää siltä, että iho reagoi uusiin tuotteisiin vahvasti.

Ihon tarpeiden tunnistaminen

Ihotyypit jaetaan yleisesti kuivaan, rasvaiseen ja sekaihoon. Ihohuokosten tarkastelusta saattaa olla apua oman ihotyypin tunnistamisessa. Kuivassa ihossa ihohuokoset ovat usein pienet ja rasvaisessa laajentuneet. Sekaihon omaavilla huokoset voivat t-alueella olla suurentuneet ja muualla pienet. Ihonhoitotuotteet tulisi aina valita oman ihotyypin mukaan. Kuivalle iholle kosteuttavaa ja rasvaiselle puhdistavaa.

Ihon puhdistaminen

Jotta ihonhoitotuotteista saataisiin kaikki teho irti, on ihon puhdistaminen erittäin tärkeää. Iltaisin tulee varmistaa, että kaikki meikkijäämät on saatu kasvoilta pois ja vasta tämän jälkeen lisätään ihonhoitotuotteet. Vaikka meikkiä ei käyttäisikään on ihon puhdistaminen tällöinkin tarpeellista sillä päivän mittaan iholle kertyy epäpuhtauksia muun muassa ilmansaasteista.

Päivä- ja yövoiteet

Hyvä ihonhoitorutiini vaatii erilliset päivä- ja yövoiteet. Siinä missä päivävoide suojaa ihoa ilmansaasteilta, yövoide taas ravitsee ihoa. Niillä on siis eri tehtävät ja näin ollen jokaisen ihostaan huolta pitävän kaapista tulisikin löytyä molemmat.

Herkälle iholle

Ihotyypistä riippumatta iho saattaa joillakin olla erityisen herkkä. Tällöin iho reagoi voimaakkaasti erilaisiin muutoksiin. Monissa ihonhoitosarjoissa on vaihtoehtoja herkälle iholle, joita kannattaa kokeilla, jos tuntuu siltä, että oma iho saattaa olla erityisen herkkä. Tällöin on myös syytä pitää mielessä, että oman ihotyypin mukaisten tuotteiden käytön tärkeys korostuu. Tällöin kuivalle iholle ei missään nimessä kannata käyttää esimeriksi rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita.