Täydellinen huulipuna

Huulipunan valitseminen saattaa olla haasteellista, etenkin kun vaihtoehtoja on niin runsaasti. Löytyy mattapintaista, kiiltävää, vahvalla pigmentillä ja hieman heikommalla varustettuja punia. Lisäksi värejä on vielä joka lähtöön. Etenkin kesäaikaan monet suosivat kevyempiä, huulirasvamaisen koostumuksen omaavia punia, jotka samalla kosteuttavat ja sisältävät pienen määrän pigmenttiä. Vahvemmalla pigmentillä varustetut punat taas sopivat etenkin hienompiin tilaisuuksiin.

Värisävyn valinta

Miten sitten valita juuri itselleen sopiva sävy väriviidakosta? Riippuu pitkälti oman ihon luontaisesta sävystä mikä puna itselle sopii. Jos ihon sävy on lämpimän vaalea kannattaa tällöin suosia pehmeitä sävyjä. Lämpimät nudet, persikka, koralli tai hiekan sävyt ovat tällöin oikea valinta. Kylmän vaalealle iholle sopivat taas raikkaammat värit. Kirkas pinkki, vaaleanpunainen tai roosa huulipuna tuovat tällöin ihon sävyn kauniisti esiin.

Jos iho on taas astetta tummempi ja päivettyneen näköinen, voi tällöin leikitellä vapaasti kirkkailla sävyillä. Myös hyvin tummat sävyt sointuvat hyvin yhteen päivettyneen ihon kanssa. Kokeiluun kannattaa ottaa tummanpunainen tai vaikka oranssi!

Koostumus

Lisäksi huulipunien koostumuksessa on paljon eroja. Kosteutta haluavien kannattaa valita huulirasvamainen huulipuna, jossa on vähemmän pigmenttiä ja enemmän kosteuttavia ainesosia. Peittävyyttä etsiville sopii taas vahvempi pigmenttinen huulipuna. Lisäksi kannattaa miettiä haluaako mattapintaa vai kiiltoa. Mattapintaiset huulipunat ovat tällä hetkellä huudossa ja trendien aallon harjalla matkustavien kannattaakin valita mattapuna!