Nuorentavan meikin luominen käy helposti

Moni haaveilee nuoremmasta lookista ja sen luominen onkin helppoa vähäisellä meikillä ja oikeilla asuste- ja vaatevalinnoilla. Nuorentavassa meikissä kannattaa pitää mielessä, että vähemmän on enemmän ja taidolla sekä oikeilla valinnoilla saavuttaa huomattavasti enemmän kuin määrällä. Nuorentava meikki on olemukseltaan kevyt ja sopii loistavasti esimerkiksi hieman epävirallisempiin tilaisuuksiin, kuten puutarhajuhliin, kesäiltaan ystävien kanssa tai vaikka siihen, kun suuntaa shoppailemaan lasten merkkivaatteita. Nuorentavan meikin kanssa käyvät myös kevyet vaatteet, jotka samalla sekä lisäävät nuorempaa olemusta että viilentävät mukavasti.

[IMAGE=bYZC6Lcsi7Ej.jpg]

Nuorentava meikki sopii kesään, sillä erityisesti kesähelteillä meikkaaminen saattaa tuntua melko epämiellyttävältä puuhalta ja kuumalla ilmalla kannattaakin välttää kovin runsasta meikkiä. Hikoillessa meikki varisee ja paakkuuntuu helposti ja silloin kannattaakin välttää paksuja kerroksia peitevoidetta ja puuteria, sekä suosia ennemmin esimerkiksi kevyttä aurinkopuuteria tai vaihtoehtoisesti kulkea rohkeasti ilman puuteria ja peitevoidetta ja antaa ihon hengittää. Muista kuitenkin suojata iho tarvittaessa auringolta joko aurinkovoiteen tai esimerkiksi hatun avulla.

[IMAGE=cGYlAYcdrdgi.jpg]

Kuinka meikillä voi nuorentaa itseään?

Nuorentavan meikin pohjalla toimii ennen kaikkea hyvä ihon kosteutus, joka vähentää ryppyjä ja epätasaisuuksia. Meikki kannattaa muutenkin aina levittää puhtaalle ja hyvin kosteutetulle iholle. Lisäksi kannattaa varmistaa, että tuotteet ovat yhteensopivia, sillä monet meikkivoiteet ja pohjustukset ovat jo itsessään kosteuttavia.

Nuorentavassa meikissä tärkeää on hyvä pohjustus, joka peittää epätasaisuuksia ja mattapintaisena vähentää ihon kiiltoa. Värieroa saa myös valokynällä, joka peittää tehokkaasti muun muassa tummat silmänaluset. Valokynää kannattaa laittaa poskiluiden ja kulmaluiden alueelle, silmänalusiin ja nenän varteen. Nämä ovat niitä kohtia, joihin valo taittuu herkästi ja valokynällä varjojen muodostumista voi ennaltaehkäistä. Valokynän käytössä kannattaa kuitenkin olla tarkka ja katsoa tulosta monessa eri valossa, sillä siitä tulee helposti epäluonnollisen näköinen tai liian vaalea.

Eloa poskipunalla

Poskipunalla on helppo saada myös hieman eloa kasvoihin, sillä tasaisen väriset kasvot muuttuvat helposti kylmän ja elottoman näköiseksi ja saattavat jopa vanhentaa. Poskipunaa voi kasvojen muodosta riippuen sipaista joko ohimoilta kevyesti alaspäin kohti posken kuoppaa tai poskipäiden päälle. Tämä poskipäiden päälle sipaisu toimii erityisesti pitkien kasvojen kanssa ja korostaa kauniisti hymyä.

Yksinkertainen silmämeikki

Suosi silmämeikissä vaaleita sävyjä erityisesti kulmien alapuolella. Tämä saa silmät näyttämään suuremmalta ja siten nuorentaa ilmettä. Jos haluat suosia tummia sävyjä, käytä niitä silmän ulkoreunassa liikkuvan luomen osalla. Tämä vetää katseen kohti silmiä ja tuo niihin myös säväkkyyttä. Myös kevyt ja ohut rajaus saa huomion kohdistumaan silmiin. Rajauksen voi taittaa kevyesti ylöspäin silmien kulmista lisätäkseen sen kasvoja kohottavaa vaikutelmaa.

Ripsivärien kanssa kannattaa suosia tuuheuttavaa ripsiväriä, joka saa ripsiin mahdollisimman paljon volyymiä. Taita ripset mahdollisimman avonaiseksi, jolloin saat lisää avonaisuutta silmiin. Silmän muodosta riippuu, kannattaako ripsiväriä laittaa ainoastaan yläripsiin vai sekä ylä- että alaripsiin. Mantelinmuotoisissa silmissä ylä- ja alaripsiin levitetty ripsiväri saattaa nimittäin vanhentaa ilmettä.

Huulipuna muun meikin mukaan

Huulipunan sävyä valittaessa kannattaa miettiä muuta meikkiä ja sen yhteensopivuutta., sillä esimerkiksi tumma meikki yhdistettynä tummaan huulipunaan vanhentaa kasvoja. Jos taas meikki on muuten vaalea, voi tummalla huulipunalla saada melko sähäkän vaikutelman. Lisäksi niin sanottu nudemeikki, jossa pääpaino on huulipunassa, auttaa helposti nuorentamaan käyttäjiään useilla vuosilla.