Täydellisen meikkivoiteen valinta

Erilaiset ihotyypit vaativat luonnollisesti myös erilaiset tuotteet täydellisen meikin tekemiseen. Meikkivoidetta valittaessa onkin syytä tunnistaa oma ihotyyppi ja minkälaiset tuotteet sopivat juuri omalle iholle. Omalle ihotyypille sopimattoman meikkivoiteen käyttäminen johtaa usein meikkipohjan halkeilemiseen ja kulumiseen päivän mittaan. Aamulla täydellisen virheettömältä näyttänyt meikki on päivän päätteeksi enää muisto vain.

Oman ihotyypin tunnistaminen

Hyvän meikkivoiteen valinta lähtee siis oman ihotyypin tunnistamisesta. Karkeasti eri ihotyypit voidaan jakaa kuivaan ihoon, rasvoittuvaan ihoon, normaaliin ihoon sekä sekaihoon. Normaalilla iholla viitataan nimensä mukaisesti tasaisen pehmeään ja sileään ihoon, jonka sävy on tasainen ja ihohuokoset pienet. Aikuisilla tämä ihotyyppi on suhteellisen harvinainen.

Rasvainen ihotyyppi taas tarkoittaa talirauhasten ylituotannon vuoksi helposti rasvoittuvaa ihoa. Ihohuokoset ovat usein laajentuneet ja iho kiiltää. Epäpuhtauksia saattaa myös esiintyä runsaasti. Kuiva iho taas vaikuttaa usein kiristävältä, ihohuokoset ovat pienet ja iho saattaa olla myös ohut. Iho saattaa myös hilseillä helposti. Sekaiho taas on aikuisilla todella yleinen. Se on yhdistelmä kuivaa ja rasvaista ihotyyppiä. Jotkut alueet ihosta saattavat olla helposti rasvoittuvia ja toiset taas kuivia.

Sopiva meikkivoide omalle ihotyypille

Ei siis ihme, että meikkivoide, joka sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Oma ihotyyppi on siis pidettävä mielessä meikkivoidetta valittaessa. Normaali ihotyyppi on aikuisilla melko harvinainen. Niille onnekkaille, jotka omaavat normaalin ihon, sopii kuitenkin usein mikä tahansa meikkivoide. Tällöin voi huoletta kokeilla joko mattapintaista meikkiä tai hohtavampaa ilmettä ja valita mieleisensä. Normaalin ihon kuntoa kannattaa ylläpitää meikkivoiteell,a joka on mahdollisimman kevyt. Normaali iho harvoin tarvitseekaan peittävyyttä, joten ihohuokosten tukkimista kannattaa välttää. Näin vältytään iho-ongelmilta myös tulevaisuudessa.

Rasvainen iho on usein altis finneille ja muille epäpuhtauksille, jolloin meikkivoiteelta halutaan ennen kaikkea peittävyyttä. Rasvaisen ihon omaavan kannattaa suosia joko puuteripohjaista meikkivoidetta tai öljytöntä nestemäistä meikkivoidetta. Öljypohjainen meikkivoide saa usein rasvaisen ihon näyttämään entistä rasvaisemmalta. Myös mineraalipohjaiset meikkivoiteet toimivat hyvin rasvaisella iholla. Salisyylihappoa sisältävät meikkivoiteet voivat minimoida ja ehkäistä epäpuhtauksien syntymistä rasvaisella iholla, joten rasvaisen ihon omaavan kannattaa suosia tätä ainesosaa sisältäviä meikkivoiteita.

Kuivalle iholle parhaita meikkivoiteita ovat taas usein kosteuttavat nestemäiset meikkivoiteet. Puuteripohjaiset meikkivoiteet eivät välttämättä sovi kuivalle iholle, mutta jos näitä haluaa kokeilla, kannattaa suosia kosteuttavia ja mineraalipohjaisia voiteita. Kuiva iho hilseilee usein, joten tärkeintä on etsiä meikkivoiteesta kosteuttavia ainesosia. Tämä estää meikkipohjan halkeilemisen ja meikkivoide asettuu kauniisti kuivallekin iholle.

Oikean sävyn valitseminen

Meikkivoiteen koostumuksen lisäksi tärkeää on myös omalle iholle oikean sävyn valitseminen. Monet kokeilevat meikkivoidetta ostaessa sitä käsivarteen. Sitä kannattaa kuitenkin testata kasvoille, sillä käsivarren iho on usein hieman eri sävyinen. Meikkivoiteen tummuuden lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää ihon sävyyn. Toisilla ihon sävy on kylmä ja toisilla lämmin. Tätä luonnollista sävyä vastaan ei kannata taistella ja meikkivoiteen sävyn valinnassa tähän on tärkeää kiinnittää huomiota. Jos ihon sävy on lämmin, kannattaa valita meikkivoide, jossa on keltaisen sävyjä. Jos ihon sävy taas on kylmä, kannattaa suosia vaaleanpunaisia sävyjä sisältäviä meikkivoiteita. Neutraalit sävyt taas sopivat useille eri ihon sävyille, joten jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa suosia neutraalinsävyisiä meikkivoiteita.