Pohjustuksen tärkeys

Kestävän meikkipohjan salaisuus on ennen kaikkea hyvä pohjustus. Monet unohtavat ihon pohjustuksen tärkeyden meikatessaan ja ihmettelevät, miksi peitevoide ei enää päivän päätteeksi näytäkään hyvältä. Apuun astuvat erilaiset pohjustustuotteet tai “primerit” joita on yhtä paljon erilaisia kuin on ihotyyppejäkin. Kun löytää sopivat tuotteet hyvän pohjustukset tekoon, meikkipohja kestää hyvänä helposti koko päivän. Kun löytää omiin mieltymyksiin sopivat tuotteet, hyödyt ihon pohjustamisesta ovat suuret.

Pohjustustuotteen käyttö

Pohjustustuote auttaa meikkipohjaa pysymään paikallaan koko päivän. Se lisätään iholle viimeisen ihonhoitotuotteen (eli yleensä kosteusvoiteen) jälkeen ja ennen meikkivoidetta. Kaikista paras tapa lisätä pohjustusvoide on sormin. Tämä auttaa tuotteen levittämisessä tasaisesti iholle ja näin se myös imeytyy parhaiten. Jos ei missään nimessä halua kuitenkaan sormia käyttää, on myös hieman kosteutettu Beautyblender hyvä vaihtoehto.

Pohjustusvoiteen on hyvä antaa kuivua noin minuutin ajan ennen meikin levittämistä kasvoille. Sitä ei myöskään kannata laittaa liikaa, muuten lopputulos voi olla päinvastoin suttuisen näköinen. Tärkeintä levityksessä on muistaa lisätä tuotetta tasaisesti koko kasvoille. Jos taas haluaa työstää vain tiettyjä ihon ongelma-alueita, voi primeria lisätä vain tietyille alueille, esimerkiksi laajentuneiden ihohuokosten tai epäpuhtauksien päälle.

Pohjustustuotteen valitseminen

Pohjustustuotteen valinta riippuu pitkälti siitä mitä tuotteella haluaa saavuttaa, sekä omasta ihotyypistä. Pohjustustuotteita on markkinnoilla runsaasti erilaisia jokaiseen makuun. Haluaa sitten kuulautta ja hehkua tai virheettömän mattapintaisen ihon, jokainen löytää varmasti suosikkinsa pohjustustuotteiden valikoimasta.

  • Väriä korjaavat pohjustustuotteet

Jos iho on taipuvainen punaisuudelle, kannattaa valita väriä korjaava pohjustustuote. Väriä korjaavat tuotteet perustuvat ajatukselle vastaväreistä. Jos esimerkiksi haluaa peittää punaisuutta, kannattaa valita pohjustusvoide, jossa on vihreän sävyä.

  • Luonnollista hehkua

Jos iholle taas haluaa kuulautta ja hehkua, kannattaa pohjustustuotekin valita tämän mukaisesti. Markkinoilla on paljon hehkua lisääviä tuotteita, joita voi lisätä joko koko kasvoille tai vain poskipäihin, kulmaluihin ja nenänpäähän. Näin kasvoille saadaan luonnollista kuulautta.

  • Ihohuokoset piiloon

Suuret ihohuokoset omaavalle täydellinen valinta on ihohuokosia pienentävä pohjustustuote. Suuret ihohuokoset ovat usein rasvoittuvan ihon ongelma ja silloin apuun astuu pohjustusvoiteen ihohuokosia häivyttävä koostumus.

  • Mattapintaa

Erittäin rasvaisen ihon omaavalle oikea valinta saattaa olla mattapinnan luova pohjustustuote. Nämä voiteet tasoittavat ihoa ja luovat efektin virheettömästä ihosta.

  • Kosteutusta kuivalle iholle

Peitevoiteen levittäminen kuivalle iholle saattaa olla haaste. Se ei usein levity kauniisti ja alkaa päivän mittaan rakoilla. Tällöin apu löytyy kosteuttavasta pohjustusvoiteesta. Ihoa samalla kosteuttaen se tekee meikkivoiteen levittämiselle pohjan, johon meikkivoide imeytyy tehokkaasti eikä iho tunnu kiristävältä.

Muista myös silmät

Täydellisen kasvomeikin jälkeen kannattaa myös muistaa silmäluomien pohjustus. Silmämeikin alle tarkoitetut pohjustustuotteet auttavat luomiväriä pysymään paikoillaan koko päivän. Muista siis ennen silmämeikin lisäämistä pohjustustuotteen käyttö myös silmäluomilla.