Smoky eye -silmämeikki

Klassinen smoky eye -silmämeikki on monen suosikki, eikä se ole välttämättä vain hienoihin juhlatilaisuuksiin tarkoitettu. Smoky eye -meikki on helppo luoda itse muutaman vinkin avulla ja hieman kevyemmin tehtynä se käy myös arkeen. Tällöin kannattaa käyttää värejä hieman hillitymmin ja välttää liian tummaa vaikutelmaa. Pienillä muutoksilla tästä klassisesta tyylistä saa sopivan niin juhlaan kuin arkeenkin.

Värit

Jokaisen meikkauksesta kiinnostuneen kannattaa opetella tämä klassinen meikkaustyyli. Usein smoky eye -meikki tehdään mustan sävyillä, mutta silmien väristä ja omista mieltymyksistä riippuen tähän voi käyttää myös violetin, kullan, luumun tai vihreän eri sävyjä. Kannattaa valita sävy, joka korostaa juuri omien silmien väriä ja tuo oman silmän sävyt kauniisti esiin.

Musta väri sopii usein kaiken värisille silmille. Kullan ja kuparin sävyt taas saavat siniset silmät säihkymään. Luumun ja violetin eri sävyt kannattaa yhdistää vihreiden silmien kanssa ja ruskea sopii taas pähkinänruskeille silmille.

Dramaattinen vaihtoehto

Smoky eyes -meikki lisää dramaattisuutta mihin tahansa lookiin ja onkin tärkeää, että se tehdään huolella. Sävyt kannattaa valita niin, että ne sopivat yhteen keskenään. Ne pitää myös levittää luomelle niin ettei näkyviä rajoja jää. Luomiväripaletti kannattaa valita niin, että siinä on mahdollisimman monta saman värin sävyä. Vaaleinta sävyä lisätään silmäluomen liikkuvalle osalle sekä kulmaluulle. Tämä nostaa ja avartaa katsetta.

Tummuutta kannattaa luomivärien lisäksi lisätä myös sävyihin sopivalla silmänrajauskynällä ja piirtää sillä linja silmäluomen liikkuvan osan ja kulmaluun väliin. Tämän jälkeen viiva häivytetään meikkisiveltimellä. Smoky eye -meikissä tärkeintä on värien huolellinen levittäminen niin että ne yhdistyvät toisiinsa saumattomasti. Luomiväriä lisättäessä kannattaa sivellintä myös kopauttaa pöydänkulmaan liian tuotteen poistamiseksi siitä. Näillä helpoilla vinkeillä jokainen osaa varmasti luoda oman itselle sopivan smoky eye -meikin.