Huomiota silmien rajauksella

Silmien rajaukseen on olemassa monia eri tyylejä. Näitä vaihdellen saakin meikkiin helposti uutta ilmettä sekä muokattua sen arkeen että juhlaan sopivaksi. Silmien rajaus onkin yksi helpoimmista keinoista saada meikki muunnettua aivan erinäköiseksi. Yhdellä rajauskynän vedolla voi saada silmille aivan toisenlaisen ilmeen.

Erilaiset rajauskynät

Vaihtoehtoja on monia. Kynämäisellä silmänrajauskynällä saa helposti pehmeän ja luonnollisen lookin, kun taas nestemäisellä kynällä voi lisätä meikkiin dramaattisuutta ja näyttävyyttä. Tällöin kannattaa valita rajauskynä, jossa on kapea kärki, jotta jälki on mahdollisimman tarkkaa. Perinteisin nestemäisin silmänrajauskynin aikaan saatu tyyli on terävä siipimäinen rajaus. Tällöin ei välttämättä tarvitse edes muuta silmämeikkiä kuin vahvan rajauksen ja hieman ripsiväriä. Silmät saavat kissamaisen lookin, joka tuo dramaattisuutta jokapäiväiseen meikkiin. Jos haluaa saada aikaan kissamaisen silmänrajauksen mutta nestemäisen kynän käyttäminen tuntuu hankalalta, voi apu löytyä silmien rajauksen apuun tarkoitetuista tarroista, sillä niitä on saatavilla nyt myös Suomessa.

Kynämäisellä rajaustuotteella taas saadaan helposti aikaan luonnollisempi look. Tällöin rajauskynää voi käyttää vain sananmukaisesti rajaamaan ripsien linjaa, mikä auttaa silmiä näyttämään suuremmilta mutta samalla pitäen lookin luonnollisena. Suuremmista silmistä haaveilevan kannattaa lisäksi ottaa kokeiluun valkoinen silmänrajauskynä. Silmäluomelle käytettynä se avaa katsetta ja luo illuusion suuremmista silmistä. Myös nudenvärinen rajauskynä sopii tähän tarkoitukseen. Tämä kikka kannattaa ottaa käyttöön myös, jos aamulla silmät punoittavat tai ovat turvonneet. Valkoinen rajauskynä nimittäin myös peittää punaisuutta.