Virittäydy halloweenin tunnelmaan

Halloween on taas nurkan takana, joten on aika alkaa pohtimaan halloween-juhlia. Vaikka omassa kodissa ei järjestäisikään varsinaisia juhlia, on kotia silti kuitenkin mukava laittaa juhlakuntoon. Piha kannattaa ainakin laittaa nätiksi vielä näin syksylläkin. Se onnistuu siten, että pihalle asetellaan nätit pihakivet ja kaiverrettuja kurpitsoita sinne tänne.

Yhtä tärkeää kuin kodin sisustaminen on myös halloween-asu ja -meikki. Meikin tulee sopia yhteen asun kanssa. Jos siis olet vampyyri, muista värjätä naama kokonaan valkeaksi ja laittaa tekohampaat sekä verta suupieliin. Halloween-meikissä tärkeintä on pelottavuus ja uskottavuus. Se ei vaadi suurta määrää tuotteita. Muutamien vinkkien avulla halloween-meikistä tuleekin koko naapuruston pelottavin.

Vinkit hurjaan halloweeniin

Eyeliner eli silmänrajauskynä on suuressa osassa halloween-meikissä. Mustaa rajauskynää voi hyödyntää paljon muussakin kuin varsinaisessa silmien rajauksessa. Sillä voi piirtää poskiin vaikkapa hämähäkinseitit tai vaikka kiinni ommellun näköisen suun.

Toinen tärkeä vinkki on käyttää luomiväriä myös koko kasvojen alueelle. Musta, harmaa tai sininen luomiväri sopivat siihen, että kasvoista saa pelottavan zombienaaman. Vaalea meikki- tai pohjavoide voi toimia pohjustuksena. Ensin sitä voi sivellä reilusti koko kasvojen alueelle, jonka jälkeen kasvoille levitetään luomiväriä. Luomiväriä voi levittää kasvoille kokonaan tai vain osittain. Näin saa muunneltua sitä, minkälainen lopputuloksesta tulee. Silmänalusten tulisi kuitenkin ainakin olla tummat. Se saa kasvot näyttämään enemmän zombien kasvoilta. Tummat silmänaluset ovat muutenkin pelottavat ja sopivat halloweenin tunnelmaan.

Huulipunasta on moneksi. Sitä voi toki käyttää huuliin esimerkiksi silloin, jos roolihahmona on viettelevä vampyyri. Tällöin tummanpunainen huulipuna on paikallaan. Sen lisäksi huulipunaa voi kuitenkin käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen. Verenhimoinen vampyyri tarvitsee myös verestävät silmät. Punaista huulipunaa voi levittää silmien ympärille. Kun sen sitten häivyttää sormilla levittämällä, tulee lopputuloksesta erinomainen ja aidon näköinen.

Jos meikkaajan taidot eivät ole parhaat mahdolliset, voi silloin loihtia itselleen yksinkertaisen pääkallonaaman. Sen tekemiseen ei vaadita paljon meikkejä, eikä tavallista enempää meikkaustaitoja. Nestemäinen rajauskynä tai rajaustussi sopii tehtävään oikein hyvin. Rajaustussilla voidaan tehdä musta läikkä nenänpäähän ja sen lisäksi mustat häivytykset poskiin sekä silmien alle. Pääkallonaaman voi viimeistellä vielä tekemällä mustia viivoja suun päälle. Kun meikki on valmis, voi sen täydentää vaikkapa pukeutumalla luurankoasuun.

Ota kaveri apuun

Jos halloween-meikistä haluaa tarkemman, voi silloin pyytää kaveria apuun. Kun toinen tekee meikin, on joidenkin yksityiskohtien tekeminen helpompaa. Myös silloin, kun itse ei ole taitava meikkaaja, kannattaa hyödyntää meikkaamista harrastavaa kaveria. Meikin päälle on hyvä suihkuttaa sprayta, joka saa meikin kestämään hyvänä koko illan. Kukaan tuskin haluaa, että hieno zombie- tai pääkallomeikki alkaa rapisemaan illan mittaan. Toki meikkiä voi myös korjailla aina silloin tällöin, joten laukkuun kannattaa sujauttaa vähintään rajauskynä ja huulipuna.