Haaveena kaunis iho?

Lähes jokainen haaveilee kauniista, hyvinvoivasta ihosta. Joillekin sellainen tuntuu siunaantuneen syntymälahjana, mutta fakta on, että suurin osa joutuu hoitamaan ihoaan enemmän tai vähemmän, jotta se pysyy terveenä ja heleänä. Ihonhoito ei kuitenkaan ole niin työlästä kuin usein uskotaan, vaan jo pari tuotetta riittää. Lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää ravintoon ja elintapoihin. Kun otat ihonhoidon osaksi kauneusrutiineitasi, se ei tuota sinulle liikaa vaivaa. Tuloksia kannattaa odottaa kärsivällisesti tovi, sillä ne palkitsevat varmasti!

Puhdista hellävaraisesti

Harva iho kaipaa vesipesua ainakaan joka päivä. Vesi kuivattaa helposti ihoa varsinkin talvella, ja saa sen tuntumaan kireältä ja kuumottavalta. Onneksi vedelle on nykyään runsaasti vaihtoehtoja. Voit puhdistaa ihosi esimerkiksi puhdistusmaidolla vanulappujen avulla. Tällöin iho ei rasitu ja säilyttää luonnollisen kosteutensa. Valitse omalle ihotyypillesi sopivat, hellävaraiset tuotteet parhaan lopputuloksen saamiseksi. Rajoita myös ihon kuorimista niin, että teet sen korkeintaan kerran viikossa.

Puhdistuksen jälkeen ehdoton tuote on kasvovesi. Se toimii ihosi tehokosteuttajana, ja auttaa samalla poistamaan kuolleet ihosolut ja ylläpitämään ihosi luonnollista pH-arvoa. Kasvovedellä pyyhkäisy myös pienentää ja puhdistaa ihohuokosia. Lisäksi kasvovesi auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään mahdollisimman hyvin, jolloin ne toimivat maksimaalisesti. Kasvoveden valinnassa kannattaa välttää alkoholia sisältäviä tuotteita, jotka voivat ärsyttää ja kuivattaa ihoa.

Kosteuta huolellisesti

Kun iho on puhdistettu huolellisesti, se tarvitsee kosteutta. Kosteuttamisen ytimessä ovat kasvovoide, silmänympärysvoide ja seerumit. Levitä seerumi kasvovoiteen alle ja hiero voide huolellisesti ja hellävaraisesti iholle. Ohut ja herkkä silmänympärysiho tarvitsee oman voiteensa. Omalle iholle sopivien kosteuttavien tuotteiden löytämiseen kannattaa panostaa, sillä juuri nämä tuotteet vaikuttavat oleellisesti ihon kuntoon. Parhaiten vaikutuksen näkee, kun kosteuttavia tuotteita käyttää säännöllisesti.

Ihon kuntoon voi tuotteiden lisäksi panostaa esimerkiksi juomalla tarpeeksi vettä, pitämällä ruokavalion terveellisenä, liikkumalla säännöllisesti ja muistamalla myös levon merkityksen. Liikuntasuorituksen aikana meikkiä ei kannata käyttää. Hyvistä yöunista ei ole hyvä tinkiä, mikäli haaveilee kauniista ihosta. Itselleen ei kuitenkaan kannata olla liian ankara. Välillä elämään kuuluvat juhlat ja herkut, liika valvominen ja laiskottelu. Kun arjessa jaksaa huolehtia itsestään, voi toisinaan löysäillä hyvällä omallatunnolla.