Huulten kosteutus

Huulten kosteutus on ensiarvoisen tärkeää onnistuneen huulimeikin kannalta. Jos huulet ovat todella kuivat, ei meikki välttämättä pysy kauniina ja tasaisena. Kesäisin kuivat huulet ovat monelle pienempi ongelma mutta talvisin lohkeilevat huulet ovat useammalle arkipäivää. Muutamalla keinolla huulet pysyvät kosteutettuina ja kauniina ympäri vuoden.

Huulirasva

Kuivista huulista kärsivien kannattaa ennen kasvojen pesua lisätä huuliin sipaus huulirasvaa. Kasvojen puhdistusaine saattaa kuivattaa huulia, joten huulirasvan lisääminen ennen pesua suojaa niitä tältä. Jos huulet ovat kovin lohkeilleet, kannattaa kokeilla kurkkua niiden kosteuttajana. Kurkkuviipaleen jättäminen huulille viiden minuutin ajaksi saattaa olla hyväksi helposti lohkeileville huulille. Myös huulten kuoriminen on tärkeää. Tämä poistaa kuollutta ihoa ja tekee huulista ihanan pehmeät. Kannattaa kuitenkin muistaa lisätä huulirasvaa kuorinnan jälkeen.

Manteliöljy

Manteliöljy on oikea huulten tehokosteuttaja. Monissa huulirasvoissa on sitä valmiina, joten kannattaa valita tuote tämän mukaisesti. Huulet tulisi ihon tavoin myös muistaa suojata auringonpaisteelta. Huulirasva kannattaakin etenkin kesäisin valita tämän mukaisesti.

Huulten nuoleminen

Huulten nuoleminen voi aiheuttaa niiden liiallista kuivumista. Yleensä huulia tulee nuoltua etenkin, jos ne ovat kuivat, mutta tosiasiassa tämän vaikutus on päinvastainen. Jos tapana on siis nuolla huulia päivän mittaan kannattaa tähän kiinnittää huomiota. Jos huulet ovat todella kuivat ja halkeilleet, pitäisi välttää myös sitrusjuomia. Ne voivat pahimmassa tapauksessa kuivattaa huulia entisestään.