Meikkivinkkejä erimuotoisille huulille

Huulimeikki on tärkeä osa näyttävää meikkiä ja saa kokonaisilmeen näyttämään viimeistellyltä. Huulten muoto vaikuttaa kuitenkin paljon siihen, minkälainen huulimeikki näyttää hyvältä. Toisilla on kapeammat huulet ja toisilla taas täyteläisemmät. Mikä tahansa huuliesi muoto onkaan, meikillä voi korostaa myös huulien parhaita puolia tai häivyttää ei-toivottuja piirteitä.

Rajausvinkit

Jos ylähuuli on suurempi kuin alahuuli, kannattaa meikkaus aloittaa rajaamalla huulet keskiosasta aloittaen niiden luonnollisen muodon mukaan. Tämän jälkeen lisätään huulipuna. Lopuksi kannattaa lisätä pieni määrä valkoista rajauskynää tai valkoista luomiväriä alahuulen keskiosaan. Näin saadaan aikaan illuusio suuremmasta alahuulesta. Jos alahuulesi taas on suurempi kuin ylähuulesi kannattaa valkoista rajauskynää tai luomiväriä lisätä taas ylähuulen keskiosaan luomaan illuusion suuremmasta ylähuulesta.

Epätasaiset huulet omaavan kannattaa taas ottaa käyttöön huultenrajauskynä ja rajata huulet niin, että niiden molemmat puolet niin ylä- kuin alahuulessakin vastaavat toisiaan. Tämän jälkeen rajaus kannattaa hellävaraisesti häivyttää niin, että näkyviin ei jää teräviä rajoja. Tämän keinon kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että huultenrajauskynää kannattaa käyttää hyvin kevyesti tai muutoin lopputulos voi olla suttuisen näköinen.

Pienten huulten tuotteet

Pienille huulille kaikista imartelevimmat huulituoteet taas ovat erittäin kiiltävät huulikiillot ja -punat. Ne lisäävät huuliin volyymia ja saavat ne näyttämään täyteläisemmiltä. Pienten huulten omistajien kannattaa myös välttää erittäin tummia huulipunia, jotka saavat helposti huulet näyttämään entistä pienemmiltä.