Luomivärin pohjustus

Täydellisen luomivärin luominen voi viedä aikaa. Varsinkin jos haluaa panostaa ja lisätä näyttävyyttä silmämeikkiin huolellisesti tehdyllä luomivärillä, voi olla turhauttavaa huomata kesken päivän, että luomiväri on kulunut tai kasaantunut luomivakoon. Monet muistavat kasvojen pohjustamisen ennen meikkivoiteen levittämistä mutta unohtavat, että luomivärin pohjustaminen on aivan yhtä tärkeää, jos ei tärkeämpää. Luomet ovat kuitenkin liikkeessä koko päivän silmiä räpytellessä jolloin luomiväri liikkuu väkisinkin jonkun verran. Näin ollen luomien pohjustus on erittäin tärkeää, jotta luomiväri pysyisi virheettömänä koko päivän.

Pohjustustuote

Hyvän pohjustustuotteen käyttäminen myös tekee silmämeikistä kauniimman ja tuo luomivärien sävyt paremmin esiin. Etenkin kesäaikaan pohjustamisen tärkeys korostuu. Ulkona ollessa hikoilee helpommin ja näin ollen luomiväri ei välttämättä kestä kauniina muutamaa tuntiakaan. Varsinkin helposti rasvoittuvan ihon omaavilla luomivärin käyttö ilman hyvää pohjustusta voi olla mahdotonta.

Markkinoilla onkin monia erilaisia tuotteita silmämeikin pohjustamiseen. Hyvä kikka on myös käyttää luomella ensin kosteusvoidetta, antaa sen imeytyä hetken ja tämän jälkeen lisätä pohjustustuote. Pohjustustuotteen päälle kannattaa vielä taputella kevyesti puuteria, joka luo kestävän pohjan kauniille silmämeikille. Etenkin jos silmäluomet ovat helposti rasvoittuvat kannattaa pohjustustuote kiinnittää ennen luomivärin lisäämistä irtopuuterilla. Pohjustusvoide antaa luomivärille sileän ja kestävän pinnan ja valmistaa luomen luomiväreille. Luomivärit pääsevätkin parhaiten esiin, kun pohjustus on tehty oikeaoppisesti. Pohjustustuotteet antavat tietyssä määrin eräänlaisen takuun silmämeikki-tuotteille. Onko mitään turhauttavampaa kuin käyttää aikaa ja vaivaa täydellisen silmämeikin tekoon vain huomatakseen, että se on täysin kulunut jo muutaman tunnin jälkeen meikin lisäämisestä?

Suurin osa pohjustustuotteista on voidemaisia ja värittömiä. Niitä levitetään luomelle tasaisesti ja parhaimman lopputuloksen saa sormella kevyesti taputtelemalla tai Beautyblender-meikkisientä käyttämällä. Kannattaa kiinnittää huomiota kuitenkin siihen, ettei tuotetta levitä luomelle liikaa. Tällöin sen teho saattaa olla päinvastainen kun ylimääräinen tuote kasaantuu luomivakoon.

Huomioida kannattaa myös se, onko tuote tarkoitettu rasvaiselle vai kuivalle iholle. Samoin kuin muussa kasvojenhoidossa, on luomien pohjustuksessa eri tuotteilla erilaiset funktiot. Tärkeää on siis kiinnittää huomiota siihen, että tuote sopii omiin tarkoituksiin ja omalle ihotyypille. Kosteuttava pohjustusvoide käy siis kuivalle iholle ja rasvaiselle iholle mattapinnan antava pohjustusvoide. Jotkut pohjustukseen tarkoitetut tuotteet taas tarjoavat eri vaihtoehtoja myös erilaisille ihosävyille. Kannattaa siis kiinnittää huomiota onko pohjustustuote sopiva nimenomaan omalle ihosävylle.

Valokynä

Hyvä keino on myös kokeilla pohjustustuotteiden päälle valokynää. Näin luomelle saadaan enemmän valoa ja raikkautta. Jos taas suosii kovin trendikkäitä kirkkaita luomivärejä, kannattaa luomi värittää ensin valkoisella rajauskynällä. Tällöin kirkkaat värit saavat hyvän pohjan ja näyttävät erityisen kauniilta.

Silmämeikin pohjustamista ei siis kannata unohtaa. Varsinkin kuumina kesäkuukausina ulkona oleskellessa meikki pysyy kasvoilla vielä huonommin kuin normaalisti. Tällöin avuksi astuvat erilaiset pohjustustuotteet, joista löytyy varmasti jokaiselle ihotyypille sopivat.