Ripset näyttävyyttä tuomaan

Ripset kehystävät silmiä ja niillä onkin suuri merkitys meikin viimeistelyssä. Ripsien korostamiseen on monia eri keinoja. Toiset valitsevat tekoripset tai pidentävän tai tuuheuttavan ripsivärin. Toiset taas turvautuvat kestävämpiin kikkoihin muun muassa ripsienpidennyksiä tai kestotaivutusta suosien.

Tekoripset

Tekoripsien käyttö saattaa monesta tuntua vaivalloiselta, varsinkin jos ripsiin halutaan näyttävyyttä päivittäin. Tällöin niiden liimaaminen joka aamu, varsinkin kiireessä, saattaa tuntua liian vaikealta. Ne ovat kuitenkin todella näppärä apu silloin, kun ripsiä halutaan korostaa vain silloin tällöin, esimerkiksi erityisissä tilaisuuksissa. Liimattavien tekoripsien lisäksi markkinoille on viime aikoina tullut myös kestävämpiä magneettiripsiä. Näissä on yleensä kaksi vastinparia, toinen ripsinauha ripsien alapuolelle ja toinen yläpuolelle. Näin ripsiin saadaan helposti näyttävyyttä ilman ripsiliiman kanssa sotkemista. Magneettiripset ovat myös kestävämpi vaihtoehto kuin perinteiset tekoripset.

Jos kuitenkin suosii liimattavia ripsiä, mutta kokee että perinteiset tekoripset ovat liian näyttävät, kannattaa kokeiluun ottaa ripsitupsut. Nämä ovat pieniä, muutaman ripsen sisältäviä tupsuja, joita voi liimata muutaman vaikka vain ripsien ulkonurkkaan. Tällöin ripsiin saadaan lisää volyymia, mutta lopputulos on luonnollisempi kuin perinteisiä irtoripsiä käyttäen.

Ripsienpidennykset

Niille taas jotka suosivat kestävämpiä vaihtoehtoja, hyvä valinta saattaa olla ripsienpidennykset. Tällöin omien ripsien juuriin liimataan yksitellen ripsikuituja jotka tippuvat pois oman ripsen mukana. Ripsienpidennykset eivät kuluta omia ripsiä ja näin ollen ne ovatkin helppo ja turvallinen tapa saada lisää näyttävyyttä niille, jotka eivät halua nähdä vaivaa joka päivä ripsien ehostamiseen. Ripsienpidennykset kestävät hyvänä noin 2-4 viikkoa, jonka jälkeen ne kannattaa käydä huollattamassa. Ripsienpidennykset ovatkin oiva vaihtoehto etenkin niille, jotka eivät jaksa meikata joka aamu.

Kestotaivutus

Jos taas omaa luonnostaan pitkät mutta vaaleat ripset, apu saattaa löytyä ripsien kestotaivutuksesta ja värjäyksestä. Tällöin omat ripset taivutetaan turvallisella menetelmällä niin, että ne pysyvät kiharina muutamasta viikosta kuukauteen. Yleensä ripset kannattaa myös kestovärjätä samalla kertaa, jotta vaaleat ripset tulevat paremmin esiin.

Tuuheuttava ripsiväri

Jos ei halua turvautua pidennyksiin, tekoripsiin tai ripsien kestotaivutukseen, aina voi turvautua perinteisesti hyvään ripsiväriin. Markkinoilla onkin erilaisia ripsiväriä varmasti jokaiseen makuun. Tuuheuttavat ripsivärit sopivat niille, jotka haluavat lisää volyymia ja vaikutelman tuuheista ripsistä. Pidentäviä ripsivärejä kannattaa taas suosia, jos omat ripset ovat erityisen vaaleat tai haluaa muuten vain ripsiin lisää pituutta.

Ripsiseerumit

Omista tuuheista ripsistä haaveilevan kannattaa myös ottaa kokeiluun ripsien kasvua edistävä seerumi tai öljy, joka kiihdyttää omien ripsien kasvua. Tämä on hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät pysyvämpää vaihtoehtoa tuuheiden ripsien saamiseen. Nämä tuotteet auttavat ripsiä kasvamaan pidempinä ja tuuheampina. Ne saavat ripset myös voimaan paremmin säännöllisesti käytettyinä.

Ripsiseerumeita erottavat toisistaan niiden pääainesosat. Jotkut luonnollisemmat vaihtoehdot luottavat risiiniöljyyn, joka tuuheuttaa ripsiä ja auttaa niitä kasvamaan pidempinä ja vahvempina. Toiset seerumit taas sisältävät biotiinia, jonka on jo pitkään havaittu auttavan ripsien kasvua. Näitä tuotteita voi käyttää myös esimerkiksi kulmakarvoihin, jos haluaa niihin lisää tuuheutta. Niiden, joilla on herkkä iho tai silmät, kannattaa kiinnittää kuitenkin erityistä huomiota seerumeiden ainesosiin. Tuuheiden silmäripsien saamiseen on siis olemassa monia eri tapoja, joista varmasti löytyy jokaiselle juuri omia mieltymyksiä vastaava keino.