Meikkivoiteen kiinnitys

Kestävän meikin luomisessa kannattaa kiinnittää huomiota oikeanlaisten pohjustusvoiteen ja meikkivoiteen valinnan lisäksi myös meikin viimeistelyyn, eli meikin oikeanlaiseen kiinnitykseen. Minkälainen puuteri kannattaa valita jotta meikkivoide pysyy paikoillaan koko päivän? Kannattaako kiinnityssuihkeen hankita? Meikin kestävyyden parantamiseen on monia keinoja.

Vältä meikattujen kasvojen koskettelua

Yksi syy siihen, että meikkipohja ei kestä hyvänä koko päivää saattaa olla kasvojen koskettelu päivän mittaan. Kannattaa siis pitää huolta siitä, että kasvoja ei koskettelisi päivän aikana. Näin myös meikkipohja pysyy parempana eikä varise pois. Meikin kiinnityssuihkeet voivat myös olla avuksi kestävän meikkipohjan luomisessa. Kiinnittyssuihke laitetaan kasvoille viimeisenä kun meikki on valmis. Tämä kiinnittää meikin iholle ja auttaa sitä pysymään hyvänä koko päivän.

Puuteri

Toinen tärkeä seikka kestävän meikin luomisessa on myös puuterin käyttö. Puuterointia ei sovi unohtaa, jos käyttää meikkivoidetta. Meikkivoide kuluu varmasti kasvoilta pois päivän mittaan, jos sitä ei kiinnitä puuterilla.

Jos päivän mittaan iho alkaa tästä huolimatta kiiltämään, kannattaa muistaa että puuterin lisääminen saattaa aiheuttaa vain meikkipohjan paakkuuntumista. Tällöin apuun astuu puuteripaperi. Puuteripaperilla voi hellävaraisesti painella kasvojen kiiltäviä kohtia ja se imee öljyn itseensä. Tämän jälkeen voi hellävaraisesti vielä lisätä puuteria kasvoille, jos kiiltoa vielä esiintyy. Jos puuteripaperia ei ole saatavilla, toimii myös wc-paperi hätätapauksessa. Tällöin paperista kannattaa kuoria ohut kerros irti ja taputella kasvojen kiiltäviä kohtia hellävaraisesti.