Suurten huulten trendi

Suurten huulten trendi on nyt nousussa. Kaikki tuntuvat haluavat suuremmat huulet ja täyteaineiden suosio on noussut salaman lailla. Huulten muokkaus olikin kaikista suosituin ilman leikkausta tehtävä kauneustoimenpide vuonna 2016 eikä suurten huulten suosiolle näy vielä loppua.

Harkitse operaatiota tarkkaan

Huulten täytöstä haaveilevan kannattaa kuitenkin harkita päätöstä tarkoin ja olla varma siitä, että todella haluaa operaation. Jos haluaa muotoilla huulia, kannattaa aloittaa varovasti. Hyaluronihappoa huulten täyttöön käytettäessä kannattaa huulten täyteläisyyttä lisätä asteittain. Jos ainetta lisätään yhdellä kerralla liikaa, tulos saattaa olla epäluonnollinen. Pieniä määriä kerralla lisättäessä huulten punainen alue laajenee pikkuhiljaa, jolloin huulet pysyvät luonnollisen näköisinä. Kannattaa myös miettiä tarkoin millaiset huulet haluaa. Huulten täyttäjä voi ehdottaa erilaisia tyylejä mutta itse kannattaa miettiä mitä täytöltä toivoo. Haluaako luonnollisen lopputuloksen vai suosiiko pulleampia ja näyttävämpiä huulia?

Kun huulia alkaa täyttää ensimmäisiä kertoja, kannattaa täyttökerrat ajoittaa aika lähelle toisiaan. Kun huulissa on saavutettu haluttu muoto ja koko, voi täyttökertoja harventaa. Siinä missä alussa huulia voi joutua täyttämään muutaman kerran vuodessa saattaa myöhemmin riittää jopa vain kerran vuodessa operaatiossa käyminen.

Huulten täyttöön käytetään siis useimmiten hyaluronihappoa. Monesti arkikielessä puhutaan botox-huulista, joka on kuitenkin harhaanjohtava sanonta. Botuliini eli botox ei ole täyteaine. Botuliinia voidaan kuitenkin käyttää kasvojen alaosassa tukemassa huulten täyttöä. Jos sitä lisätään oikeisiin kohtiin huulten ympärille, saa se huulten muodon kauniisti esiin.

Operaation jälkeen

Välittömästi operaation jälkeen turvotusta saattaa esiintyä muutaman päivän ajan. Erityistoimenpiteitä ei kuitenkaan huulien täytön jälkeen tarvita. Tupakointia tai pillillä juomista kannattaa kuitenkin välttää heti operaation jälkeen, jotta täyteaine pysyy paikallaan. Lopputulos on nähtävissä parhaiten noin viikon päästä käsittelystä.

Huulten täyttö ei tietenkään ole täysin riskitöntä. Kannattaa varmistaa, että operaation tekee koulutettu terveysalan ammattilainen ja kertoa tarkkaan omat toiveet. Jos operaation menee ottamaan ammattitaidottoman tekijän käsissä, voi huuliin tulla kovettumia tai jopa tulehduksia. Lopputulos voi myös olla epäsymmetrinen. Kannattaa siis miettiä tarkoin onko huulten täyttö sopiva operaatio itselle ja valita tekijä huolella. Suuremmista huulista haaveileva voi löytää avun myös erilaisista meikkitekniikoista tai huulia turvottavista huulivoiteista.